6. MODIFICACIÓN XENÉTICA DE PLANTAS E ANIMAIS
1. Infórmate sobre as propiedades do arroz dourado e explica os seus posibles beneficios para os consumidores.
O arroz dourado é unha variedade de arroz producida a través de enxeñería xenética.
humano transforma en Vitamina A.
2. Busca información en Internet sobre as proteínas producidas no leite de animais modificados xeneticamente.
As proteínas proucidas no leite de animais modificados xeneticamente son hipoalerxénicas, isto
quere decir que non causan rechazo nin reaccións alérxicas.
3. Consideras que os avances tecnolóxicos relacionados coa saúde humana teñen máior aceptación social?
Si creo que teñen maior aceptación debido a que favorecen ao benestar xeneral a poboación, un
interese común. A maioría da xente o apoia xa que recibe un beneficio.
4. Existe algún risco de que os xenes introducidos en OMX poidan pasar a outros seres vivos? Explicao.
Si que pode haber algún tipo de risco, porque no caso de que os alimentos obtidos de plantas
tranxénicas puidesen conter proteínas tóxicas ou compostos que orixinen alerxías, o que aínda non
pudo ser demostrado.
❏ Prevén e disminúe os problemas visuais ocasionados pola deficiencia de vitamina A.
❏ Mellora a saúde da pel e prevén algunhas enfermidades da pel que se orixinan por non
contar con una cantidad suficiente de vitamina A.
❏ Mellora o funcionamiento do sistema inmunolóxico e axuda a prevír enfermidades
infecciosas.
❏ Mellora o desenvolvemento dos músculos e ósos, así como, o crecemento tanto en
talla como en peso dos nenos e xóvenes.
❏ Aporta fibra á dieta nun porcentaxe similar ao arroz branco procesado.
❏ É fonte de aminoácidos esenciais, minerais e vitamina B nutrientes indispensables
para os seres humanos.
❏ Disminúe notoriamente a desnutrición, e os problemas que asociados a esta grave
enfermedade.
❏ Macronutriente de fácil obtención e rápida dixestión. Na súa forma natural non contén
gluten, pode ser consumido por pacientes celíacos, sen embargo, sempre é convinte
verificar a etiqueta do empaque para comprobar que non houbera sido contaminado con
gluten durante o seu procesamiento.
2. Busca información en Internet sobre as proteínas producidas no leite de animais modificados xeneticamente.
As proteínas proucidas no leite de animais modificados xeneticamente son hipoalerxénicas, isto
quere decir que non causan rechazo nin reaccións alérxicas.
3. Consideras que os avances tecnolóxicos relacionados coa saúde humana teñen máior aceptación social?
Si creo que teñen maior aceptación debido a que favorecen ao benestar xeneral a poboación, un
interese común. A maioría da xente o apoia xa que recibe un beneficio.
4. Existe algún risco de que os xenes introducidos en OMX poidan pasar a outros seres vivos? Explicao.
Si que pode haber algún tipo de risco, porque no caso de que os alimentos obtidos de plantas
tranxénicas puidesen conter proteínas tóxicas ou compostos que orixinen alerxías, o que aínda non
pudo ser demostrado.
Comentarios
Publicar un comentario